verkeersbeleid Groningen stad

hoe (on)veilig is het verkeer in de stad Groningen

 

swap scooter ten gronde
swapfiets ten gronde
wegdek weg
kruispunt afgesloten bij UMCG
fietspad afgesloten
inrit voor parkeergarage noord bij UMCG

en op het Zernike Campus;

Zernike campus Zernike campus

net een nieuw voet- en fietspad en dat graven we maar weer open voor een nieuwe kabel. Waarom wordt er toch geen kabelgoot circuit aangebracht als infrastructuur, net zoiets als een riool.

 

Aanrijding bus en personenauto.

het Oosterhamrik-tracé, over de brug gekomen razen de autobussen met voorrang langs, het zicht wordt je deels ontnomen door brugarmen.


December 2021 vanuit de noordkant van de stad naar de zuidkant in de omgeving van het Martini Ziekenhuis is een ware puzzeltocht geworden door de diverse afsluitingen in verband met de nieuwe aanpassingen van de rondweg Zuid.

Tevens als je weer terug keert vanuit de zuidkant en een andere route kiest om aan de noordkant van de stad te komen, wachten er weer de diverse andere obstakels op je.

Men is bezig met Stadsverwarming, fiber netwerk kabels of gewoon onderhoud wat een ritje aanzienlijk langer laat duren.

 


keurig, niet één aan het paaltje of aan de boom vast geketend.
waar is de stalling?
ook al vol!

als we nu zien dat een deel van de Oostersingel open ligt omdat er een busstation aan de noordzijde bij het UMCG wordt aangelegd en dit soort tandembussen moeten manoeuvreren is het een wonder dat er geen ernstige ongelukken plaats vinden.

onderstaande foto geeft aan hoe het was, dat bleek al zeer gevaarlijk met de honderden fietsers voor de RUG en UMCG bezoekers.